Felvágom, majd olajon üvegesre pirítom a hagymát. Én mindig közepes tűzön, fedő alatt szoktam, így jobban átpárolódik, és lassabban kap oda, illetve nem teríti be úgy a lakást a hagymaszag. Amikor már üveges, gyorsan ráöntöm a fagyasztott zöldséget, a megpucolt fokhagyma gerezdeket és összekeverem, majd fedő alatt tovább párolom. Szükség esetén 1 dl vízzel felöntöm, ha lassan akar vizet engedni. Amikor elpárologta a vizet, a zöldség addigra megpuhul, felöntöm forró (vagy hideg) vízzel, ez kb. 1-1,5 liter, attól függ, ki mennyire hígan szereti. Belerakom a sonka ízű kockát, a felvágott petrezselymet, és újraforralom.
A tejfölt, mustárt, és a vajkrémet habverővel egy kisebb kancsóban, vagy tálkában összekeverem, a levesből merek egy kis levet, hogy jobban összeelegyedjenek, majd amikor már szép folyékony, beleöntöm a levesbe.
Sóval, borssal ízlés szerint ízesítem.
Ez egy olyan kőleves jellegű kaja, olcsó és gyors, és szinte nem kell hozzá semmit venni. Jó étvágyat!