Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös Mexikói-zöldség leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg mexikói zöldségkeverék ( fagyasztott)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál vajkrém (opcionális)
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • só
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítése

Felvágom, majd olajon üvegesre pirítom a hagymát. Én mindig közepes tűzön, fedő alatt szoktam, így jobban átpárolódik, és lassabban kap oda, illetve nem teríti be úgy a lakást a hagymaszag. Amikor már üveges, gyorsan ráöntöm a fagyasztott zöldséget, a megpucolt fokhagyma gerezdeket és összekeverem, majd fedő alatt tovább párolom. Szükség esetén 1 dl vízzel felöntöm, ha lassan akar vizet engedni. Amikor elpárologta a vizet, a zöldség addigra megpuhul, felöntöm forró (vagy hideg) vízzel, ez kb. 1-1,5 liter, attól függ, ki mennyire hígan szereti. Belerakom a sonka ízű kockát, a felvágott petrezselymet, és újraforralom.

A tejfölt, mustárt, és a vajkrémet habverővel egy kisebb kancsóban, vagy tálkában összekeverem, a levesből merek egy kis levet, hogy jobban összeelegyedjenek, majd amikor már szép folyékony, beleöntöm a levesbe.

Sóval, borssal ízlés szerint ízesítem.

Ez egy olyan kőleves jellegű kaja, olcsó és gyors, és szinte nem kell hozzá semmit venni. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-mexikoi-zoldseg-leves/