Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Tejfölös sárgaborsó leves kaporral, sonkával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g sárgaborsó sonka (amennyi épp van, de lehet bele tenni húsosabb szalonnát vagy kolbászt is 🙂 ) ételízesítő egy kisebb hagyma olaj liszt pirospaprika kapor tejföl só bors víz és/vagy sonka főzőlé, ha van készleten Elkészítése: A sárgaborsót legalább egy órára beáztatjuk, majd megmossuk és kiválogatjuk. Feltesszük annyi vízben (vagy sonka főzőlében) főni, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2014.04.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g sárgaborsó
  • sonka (amennyi épp van, de lehet bele tenni húsosabb szalonnát vagy kolbászt is 🙂 )
  • ételízesítő
  • egy kisebb hagyma
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • kapor
  • tejföl
  • bors
  • víz és/vagy sonka főzőlé, ha van készleten


Elkészítése:

A sárgaborsót legalább egy órára beáztatjuk, majd megmossuk és kiválogatjuk.

Feltesszük annyi vízben (vagy sonka főzőlében) főni, hogy bőven ellepje. Amikor félkész a borsó, belekockázzuk a sonkát (ha nem előfőzött sonkát teszünk bele, akkor a borsóval együtt tegyük fel). Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az ételízesítőt is.

A rántáshoz a hagymát lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A lisztből, az olajból és a hozzáadott hagymából könnyed rántást készítünk. Amikor már aranybarna, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Összekeverjük a sárgaborsóval, majd tovább főzzük.

Amikor már majdnem kész, kaporral ízesítjük, majd hozzáadunk egy kis tejfölt. Pár perc után elzárjuk és melegen tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is