Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Tejfölös, tejszínes kaporleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejfölös, tejszínes kaporleves egy frissítő, könnyű leves, amelyet a kapor különleges íze tesz igazán egyedivé. Gyorsan elkészíthető, és akár előételként, akár egy könnyű vacsora részeként is jól megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.11.

Leves

A tetejére

Feltétnek

Elkészítése

Az olívaolajon megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Gyorsan elkeverjük, és felöntjük az alaplével. Sóval, fehér borssal ízesítjük, végül belekeverjük a főzőtejszínt. Felforraljuk, majd néhány percig lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Közben a kifliket karikákra vágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, a kiflikarikákat aranybarnára pirítjuk, majd megszórjuk fokhagymás sóval és szezámmaggal.

A levest tányérba szedjük, a tetejére tejfölt kanalazunk, és a pirított kiflikarikákkal kínáljuk. Forrón tálaljuk.

Tipp

A levest még tartalmasabbá tehetjük, ha főtt burgonyakockákat is adunk hozzá. A kifli helyett pirított zsemlekockával vagy ropogós bagettszeletekkel is tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is