Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös, tejszínes kaporleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leves

  • 1 nagy csokor kapor
  • 1,5 liter zöldség alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 1 dl főzőtejszín

A tetejére

  • tejföl

Feltétnek

  • 2 db kifli
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál szezámmag
  • kevés fokhagymasó

Elkészítése

Az olívaolajon megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Gyorsan elkeverjük, és felöntjük az alaplével. Sóval, fehér borssal ízesítjük, végül belekeverjük a főzőtejszínt. Felforraljuk, majd néhány percig lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Közben a kifliket karikákra vágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, a kiflikarikákat aranybarnára pirítjuk, majd megszórjuk fokhagymás sóval és szezámmaggal.

A levest tányérba szedjük, a tetejére tejfölt kanalazunk, és a pirított kiflikarikákkal kínáljuk. Forrón tálaljuk.

Tipp

A levest még tartalmasabbá tehetjük, ha főtt burgonyakockákat is adunk hozzá. A kifli helyett pirított zsemlekockával vagy ropogós bagettszeletekkel is tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-tejszines-kaporleves/