Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös (új)burgonya leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3-4 szem burgonya
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • petrezselyemzöld
  • tárkony
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet gyömbér
  • húsleves kocka (vagy ételízesítő )
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kispohár tejföl

Elkészítése

A sárgarépát és a petrezselymet karikára vágom, és 2 liter vízben felteszem főni. Hozzáadok 1 húsleveskockát, a fűszereket és a vöröshagymát. A burgonyát apró kockákra vágom és félreteszem. Körülbelül 3/4 óráig főzöm a zöldségeket, majd amikor már majdnem puhák, hozzáadom a burgonyát is. Végül egy kis pohár tejfölt egy evőkanál liszttel jól kikeverek, és ezzel sűrítem a levest. Az apróra vágott tárkonyt és petrezselyemzöldet a levesbe szórom. 2-3 percig még forralom, majd tálalom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-ujburgonya-leves/