Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös vargányás leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg szárított vargánya gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 2 darab babérlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál ecet

Elkészítése

Elkészítése:

A vargányát vízben kiáztatjuk, majd többször átmossuk.

A répákat megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A burgonyát meghámozva feldaraboljuk és megmossuk.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a felforrósított olajon megdinszteljük. Ezután félrehúzzuk és paprikával megszórjuk, ezt követően vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a répákat és fedő alatt a fűszerekkel félpuhára pároljuk.

Ezután másfél liter vizet öntünk hozzá és amint felforr, beletesszük a gombát és a feldarabolt burgonyát is. Készre főzzük, majd a liszttel és vízzel simára kevert tejföllel behabarjuk.

Ízesítjük ecettel vagy citromlével, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, aztán még 2-3 percig forraljuk.

Friss (házi) kenyeret kínálunk hozzá és egy pohár jóféle száraz fehérborral kiegészítve tökéletes étkezés.

Nagyon finom, laktató és gazdag leves.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-varganyas-leves/