Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-virslis krumplileves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab babérlevél
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 darab virsli
  • 1,5 liter víz

Elkészítése

Előkészítés:

A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát szintén megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát zúzzuk. A virslit felkarikázzuk és félretesszük.

Leves:

Egy fazékba tesszük a felkockázott krumplit, répát és vöröshagymát. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, ízlés szerint sót, majd főzzük kb 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Rántás:

Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, majd hagyjuk hűlni. A tejfölt egy kevés forró levessel simára keverjük és a kihűlt rántáshoz adjuk. Alaposan elkeverjük, hogy csomómentes legyen.

Befejezés:

A tejfölös rántást visszaöntjük a forrásban lévő leveshez, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Ha szükséges, még sóval ízesítjük. Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

Tálalás:

A levest tányérokba szedjük és friss, apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Tipp:

Ha még tartalmasabb levest szeretnénk, a virsli egy részét füstölt kolbászra cserélhetjük. A tejfölös habarás ízét gazdagíthatjuk kevés őrölt köménnyel is, ami jól illik a krumplihoz.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-virslis-krumplileves/