Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg zöldbab
  • 2 szál zöldség
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db húsleveskocka
  • olaj
  • só
  • 1 szál zeller
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A megtisztított, feldarabolt vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és a zöldbabot is. Kicsit átforgatjuk őket a forró olajon, ezután hozzákeverjük a lisztet, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát.

Az alapot felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, majd hozzáadjuk a húsleveskockát és a zeller zöldjét. Lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.

Amikor minden megfőtt, belekeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Csipetkével tálalva kiadósabbá tehetjük, de anélkül is nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-zoldbableves-2/