Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Tejfölös zöldbableves virslikarikákkal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab (saját eltevésű mirelit) 1 csapott kk só 1 csipet őrölt bors 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) 2 púpos ek liszt 2 ek olaj 1 púpos kk őrölt pirospaprika 2 dl tejföl 4 szál füstölt pulyka virsli 1,7 liter víz Elkészítése: A zöldbabot egy közepes fazékban felengedjük vízzel, és közepes […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.10.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
  • 1 csapott kk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 púpos kk őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 4 szál füstölt pulyka virsli
  • 1,7 liter víz


Elkészítése:

A zöldbabot egy közepes fazékban felengedjük vízzel, és közepes lángon, lefedve puhára főzzük.
Közben ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).

A virslit felkarikázzuk, és ha puha a bab, a levesbe rakjuk. Közben elkészítjük a rántást.

A lisztet az olajjal simára keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd a tejfölt fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.

Pár evőkanál forró levessel felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd folyamatos kevergetés mellett a levesbe engedjük.

Ha már besűrűsödött a leves, elzárjuk, és melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Nagy kedvenc a tejfölös zöldbableves, de most egy hajszálnyit változtattam a megszokott receptúrán. Karikáztam bele pár szál füstölt virslit, ami igazán kellemes füstös ízt adott neki. Roppant egyszerű fogás, rohanó hétköznapokon 1 óra alatt az asztalra varázsolható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is