Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg zöldbab
  • 2 db leveskocka
  • 15 dkg leveszöldség
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag petrezselyem
  • só
  • bors

Elkészítése

A leveskockát feloldjuk az előírásnak megfelelő mennyiségű vízben, beletesszük főni a felaprított babot és a zöldségeket.

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, a szétnyomott fokhagymát, elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe tesszük.

Olajon kevés lisztet világos színűre pirítunk, felengedjük vízzel, és mikor a bab már majdnem megpuhult, besűrítjük vele. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük, végül belekeverjük a tejfölt.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-zoldbableves/