Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes borsókrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg zöldborsó
  • 250 ml főzőtejszín
  • 2 szál újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • babérlevél
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 evőkanál tejföl
  • pirítós kenyér
  • só
  • bors

Elkészítése

Az újhagymát és a vöröshagymát apróra kockázzuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a borsót, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Körülbelül 10 percig pároljuk, majd felöntjük kb. 4 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és amikor felforr, hozzáadunk egy tyúkhúsleves kockát.

Amikor a borsó teljesen megpuhult, hozzáadjuk a babérlevelet, és felöntjük a levest a tejszínnel. Ha a leves megsűrűsödött, levesszük a tűzről, és botmixerrel félig átturmixszoljuk, hogy néhány egész borsószem is maradjon benne.

Tálaláskor egy kanál tejfölt adunk hozzá, és pirított kenyérrel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-borsokremleves/