Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes cseresznyeleves mákos habgaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg cseresznye (magozva)
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 db citrom leve és reszelt héja
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor
  • 2-3 dl tej (a hígításhoz )

A habgaluskához

  • 1 db tojásfehérje (habbá verve )
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál mák

Elkészítése

A cseresznyét lecukrozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliás cukorral és citrommal.

Amikor megpuhult a cseresznye, habarjuk be a tejjel elkevert pudingporral. Végül öntsük fel a habtejszínnel és a tejjel is, és forraljuk még pár percet. A habot verjük fel, majd adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét, majd a mákot és addig verjük tovább, míg jó kemény lesz a hab.

Ekkor a levesbe kanalazva főzzük meg a galuskákat, és pár perc elteltével fordítsuk meg őket.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-cseresznyeleves-makos-habgaluskaval/