Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes gombakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10-12 dkg csiperkegomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dkg margarin
  • kb 6 dl víz
  • só, delikát
  • 1 levél petrezselyemzöld
  • kevés főzőtejszín


Elkészítése:

A felaprózott hagymát, fokhagymát és a vékonyan felszeletelt, előzőleg megtisztított gombát margarinon megdinszteljük, majd felöntjük vízzel.

Ha kezd forrni, ízesítjük sóval, delikáttal és felaprózott petrezselyemzölddel. Az egészet puhára főzzük.

Botmixerrel pürésítjük. Végül kevés tejszínnel összeforraljuk.

Tálaláskor nyersen is tehetünk bele petrezselyemzöldet.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-gombakremleves/