Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejszínes kagylóleves egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető fogás, amelyben a tenger gyümölcsei találkoznak a zöldségek frissességével, a bor és a tejszín selymes ízével.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2017.11.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A kagylóhúst kiengedjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A sárgarépát, a fehérrépát, a szárzellert, a vöröshagymát, a fokhagymát, a kápia paprikát és a körtét megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A bacont szintén vékonyra szeleteljük.

Leves:

Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a körtét és a bacont. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett megdinszteljük. Amikor kissé megpuhultak a hozzávalók, akkor felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg minden hozzávaló teljesen meg nem puhul.

Ízesítés és sűrítés:

Ekkor hozzáadjuk a kagylóhúst, majd a fehérbort. Takarékra vesszük a lángot, beletesszük a reszelt füstölt sajtot és a tejszínt, majd fedő alatt további 15 percig lassan főzzük. A végén frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tálalás:

A kész levest tányérokba szedjük és friss, aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Tipp:

A leves gazdagítható kevés citromlével, amely kiemeli a kagyló ízét. Ha pikánsabb változatot szeretnénk, akkor egy csipet chilipehely is jól illik hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is