Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes kagylóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg kagylóhús (fagyasztott)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0,5 szál szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg bacon
  • 2 darab körte
  • 50 dkg tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg füstölt sajt
  • bors

Elkészítése

Előkészítés:

A kagylóhúst kiengedjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A sárgarépát, a fehérrépát, a szárzellert, a vöröshagymát, a fokhagymát, a kápia paprikát és a körtét megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A bacont szintén vékonyra szeleteljük.

Leves:

Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a körtét és a bacont. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett megdinszteljük. Amikor kissé megpuhultak a hozzávalók, akkor felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg minden hozzávaló teljesen meg nem puhul.

Ízesítés és sűrítés:

Ekkor hozzáadjuk a kagylóhúst, majd a fehérbort. Takarékra vesszük a lángot, beletesszük a reszelt füstölt sajtot és a tejszínt, majd fedő alatt további 15 percig lassan főzzük. A végén frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tálalás:

A kész levest tányérokba szedjük és friss, aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Tipp:

A leves gazdagítható kevés citromlével, amely kiemeli a kagyló ízét. Ha pikánsabb változatot szeretnénk, akkor egy csipet chilipehely is jól illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-kagyloleves/