Elkészítése
A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a gombát cikkekre szeleteljük. A sárgarépát és a krumplit kockákra vágjuk, a karfiolt kisebb rózsáira szedjük.
Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd a hagymát és a gombát üvegesre pároljuk rajta. Meghintjük a liszttel, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a húslével. Amikor felforrt, hozzáadjuk a répát, a krumplit és a karfiolt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Ekkor beleöntjük a főzőtejszínt, majd lassan felforraljuk a levest. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Forrón kínáljuk.
Tipp
Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, adhatunk hozzá kevés apró csipetkét vagy más levestésztát. A tejszín helyett tejföllel is dúsíthatjuk, így kissé savanykásabb ízt kapunk.
