Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombalevesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Tejszínes-karfiolos gombaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a tejszínes-karfiolos gombaleves igazi melengető fogás, amely egyszerre könnyű és laktató. A gomba, a karfiol és a sárgarépa íze remekül összeér a tejszínes alapban, így egy gazdag, krémes levest kapunk. Ideális hétköznapi ebédnek vagy vacsorának, mert gyorsan elkészíthető és tápláló.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
eszter32
Beküldte: 2013.08.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a gombát cikkekre szeleteljük. A sárgarépát és a krumplit kockákra vágjuk, a karfiolt kisebb rózsáira szedjük.

Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd a hagymát és a gombát üvegesre pároljuk rajta. Meghintjük a liszttel, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a húslével. Amikor felforrt, hozzáadjuk a répát, a krumplit és a karfiolt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Ekkor beleöntjük a főzőtejszínt, majd lassan felforraljuk a levest. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Forrón kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, adhatunk hozzá kevés apró csipetkét vagy más levestésztát. A tejszín helyett tejföllel is dúsíthatjuk, így kissé savanykásabb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
eszter32
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is