Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-karfiolos gombaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szem krumpli
  • 30 dkg karfiol
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 liter alaplé (kockából is jó)
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • bors

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a gombát cikkekre szeleteljük. A sárgarépát és a krumplit kockákra vágjuk, a karfiolt kisebb rózsáira szedjük.

Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd a hagymát és a gombát üvegesre pároljuk rajta. Meghintjük a liszttel, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a húslével. Amikor felforrt, hozzáadjuk a répát, a krumplit és a karfiolt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Ekkor beleöntjük a főzőtejszínt, majd lassan felforraljuk a levest. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Forrón kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, adhatunk hozzá kevés apró csipetkét vagy más levestésztát. A tejszín helyett tejföllel is dúsíthatjuk, így kissé savanykásabb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-karfiolos-gombaleves/