Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Tejszínes málnakrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejszínes málnakrémleves frissítő, gyümölcsös fogás, amely hidegen a legfinomabb. Könnyű, krémes állagát a tejszín adja, az illatos fűszerek pedig különlegessé teszik. Nyári napokon desszertként vagy akár egy könnyű ebéd részeként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

A díszítéshez

Elkészítése

Alaplé készítése

A fahéjat és a szegfűszeget kevés vízben felforraljuk, majd leszűrjük, és a fűszeres levet egy fazékba öntjük. Hozzáadjuk a megmosott málnát, a cukrot és egy csipet sót. Felöntjük körülbelül fél liter vízzel, majd 15 percig főzzük. Ezután szűrőn átpasszírozzuk, a magokat eltávolítjuk.

Krémesítés

A visszamaradt málnalevet visszatesszük a tűzre. A tejet a pudingporral simára keverjük, majd a leveshez adjuk, és besűrítjük. Ezután beleöntjük a főzőtejszínt, még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

Tálalás

A hideg krémlevest tejszínhabbal és friss málnaszemekkel díszítve kínáljuk.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, egy kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát is adhatunk hozzá. Hidegen tálalva a legfrissítőbb, ezért érdemes előző nap elkészíteni és hűtőben pihentetni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is