Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes málnakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg málna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • 1 db fahéj
  • 6-7 szem szegfűszeg
  • cukor (ízlés szerint )
  • 2 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 1 csipet só

A díszítéshez

  • tejszínhab
  • 15 szem málna

Elkészítése

Alaplé készítése

A fahéjat és a szegfűszeget kevés vízben felforraljuk, majd leszűrjük, és a fűszeres levet egy fazékba öntjük. Hozzáadjuk a megmosott málnát, a cukrot és egy csipet sót. Felöntjük körülbelül fél liter vízzel, majd 15 percig főzzük. Ezután szűrőn átpasszírozzuk, a magokat eltávolítjuk.

Krémesítés

A visszamaradt málnalevet visszatesszük a tűzre. A tejet a pudingporral simára keverjük, majd a leveshez adjuk, és besűrítjük. Ezután beleöntjük a főzőtejszínt, még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

Tálalás

A hideg krémlevest tejszínhabbal és friss málnaszemekkel díszítve kínáljuk.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, egy kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát is adhatunk hozzá. Hidegen tálalva a legfrissítőbb, ezért érdemes előző nap elkészíteni és hűtőben pihentetni.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-malnakremleves/