Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes meggyleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 1 cs tejszínes pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • kevés citromhéj
  • vaníliagranulátum vagy vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • folyékony édesítő vagy cukor ízlés szerint


Elkészítése:

A meggyet kb 2-3 liter vízbe feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, édesítőt, fahéjat és a citromhéjat.

A forrástól számítva kb 5 perc múlva habarhatjuk is.

A pudingport annyi vízben keverjük el, hogy csomómentes legyen, majd öntsük hozzá a tejszínt, a megfőtt levesből merjünk rá 1-2 merőkanállal és jól keverjük el. Az egészet öntsük a a leveshez, kevergetve forraljuk fel és már kész is.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-meggyleves/