Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes rebarbara krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szál rebarbara
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • 4 darab szegfűszeg
  • 0,5 kávéskanál őrölt gyömbér
  • csipet só
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 5 dl víz
  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tejszín

Elkészítése

A rebarbara külső, hártyás részét húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

A barna cukorhoz adjunk egy evőkanál vizet és karamellizáljuk világos színűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát, öntsük fel a vízzel és tegyük vissza a tűzre (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a őrölt fahéjat és gyömbért, egy csipet sót, tegyük bele a szegfűszeget, reszeljük hozzá a citromhéjat, majd főzzük kb 10 percig.

Amikor a rebarbara már szinte szét főtt, vegyük le a tűzről, vegyük ki a szegfűszeget, majd turmixoljuk le és egy szitán passzírozzuk át, hogy szép sima legyen.

A tejszínt keverjük simára a pudingporral és állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő leveshez, majd kevergetve főzzük még 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-rebarbara-kremleves/