Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes sárgabarack krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack (nekem 9 db nagyobb volt maggal mérve)
  • 1 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek vaníliás pudingpor


Elkészítése:

A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük. A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje.

Beleszórjuk a cukrokat. A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető. Az én barackjaim nagyon érettek voltak, ezért elegendő volt ennyi bele. Amint felfő, merülő mixerrel pürésítjük.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, a levesbe csorgatjuk és hagyjuk felforrni.

Behűtve, barackszeletekkel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.

[box style=”info”]Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, csak vigyázzunk, hogy ne nyomják el a barack ízét.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-sargabarack-kremleves/