Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes sárgabarackleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sárgabarack (akit nem zavar a héja, az rajtahagyhatja)
  • 0,5 citrom vagy lime leve
  • 2 teáskanál vanília aroma ( vagy paszta)
  • cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4 dl tejszín
  • 0,5 csomag hidegen keverhető vaníliás pudingpor (gála)
  • 4 dl tej

Elkészítése

A meghámozott, kimagozott barackot összeturmixoljuk vagy botmixerezzük a cukorral és pár csepp citromlével (hogy ne barnuljon meg a barack).

Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a pudingport, majd vanília aromát vagy pasztát (kevés fahéjat is adhatunk hozzá), majd a botmixerrel teljesen simára dolgozzuk.

1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálaláskor ízlés szerint tejszínhabot és gyümölcsöket tehetünk a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-sargabarackleves/