Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-tárkonyos ragu leves “gazdagon” recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • zöldborsó
  • kukorica
  • gomba (ízlés szerint)
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag tárkony
  • 3 darab babérlevél
  • só
  • bors
  • citrom
  • 1 db keményre főtt tojás
  • 1 dl étolaj

Elkészítése

Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd megdinszteljük benne a felkockázott hagymát.

Hozzáadjuk a megmosott, kockázott húst, és fehéredésig pirítjuk.

Ezután beletesszük a karikára vágott répát és zöldséget, valamint a borsót, kukoricát és gombát. Ezeket ízlés szerint variálhatjuk, vagy akár el is hagyhatjuk.

Amikor minden hozzávaló átpuhult, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt és a babérlevelet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.

Miután a hús és a zöldségek megfőttek, felöntjük a liszttel elkevert főzőtejszínnel és tejjel, majd összeforraljuk.

A végén még megszórjuk egy kevés tárkonnyal.

Citromkarikával és főtt tojással tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-tarkonyos-ragu-leves-gazdagon/