Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes, tárkonyos raguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg pulykamell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0,25 darab karalábé
  • 0,25 fej zeller
  • 100 g zöldborsó
  • 2 kávéskanál mustár
  • 0,5 citrom leve
  • 120 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 200 ml főzőtejszín
  • árkony ízlés szerint
  • vegeta ízlés szerint
  • petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítése

A húst kisebb kockára vágom.

A hagymát apróra kockázom, a fokhagymát összezúzom. A zöldségeket megpucolom. A répát és a fehérrépát karikára vágom, a zellert és a karalábét felkockázom. A petrezselyemzöldet felaprítom.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd rárakom a fokhagymát. Vigyázzunk le ne égjen a fokhagyma! Ekkor rárakom a húst és fehéredésig pirítom.

A zöldborsó kivételével belerakom a zöldségeket. Pár percig szoktam hagyni párolódni. Ekkor felöntöm kb másfél liter vízzel. Hozzáadom a tárkonyt, petrezselyemzöldet, ételízesítőt (nálam négy csapott kiskanál) és egy leveskockát). Persze ez ízlés kérdése.

Így főzöm nagyjából fél órán át. Háromnegyed óra múlva belerakom a mustárt, a zöldborsót és a fél citrom levét.

A tejfölt és a lisztet elkeverem, ehhez veszek ki két kisebb merőkanállal a levesből és csomómentesre keverem, majd hozzáadom a leveshez. Így főzöm további 10 percig.

Legvégül hozzáöntöm a tejszínt és ezzel is hagyom forrni kb 15 percet.

Gríz vagy vajgaluskával találom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-tarkonyos-raguleves/