Hozzávalók:
- 1 közepes zeller
- 1 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 leveskocka
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a krumplit, átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Beledobjuk a megtisztított fokhagymát, a leveskockát, beleszórjuk a sót, borsot. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínt beleöntjük, és újra felforraljuk.
Melegen, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.
[box style=”info”]Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom, krémes leves.[/box]