Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 3 közepes sárgarépa
- 30 dkg burgonya
- 25 dkg zöldbab
- 2 l víz
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 4 dl főzőtejszín
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 kk tárkony
- 2 szál petrezselyem
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kisebb kockára vágjuk.
Felforrósított olajra rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, a zöldbabot és az őrölt tárkonyt, felöntjük vízzel, és lassú forralással puhára főzzük.
Simára kikeverjük a tejszínt a liszttel, és folyamatosan keverve a leveshez adjuk.