Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldborsó
- kis fej vöröshagyma
- 1 l csirkehús alaplé
- 2 dl tejszín
- 3 ek margarin
- bors
- 5 dkg eidami füstölt sajt reszelve
- 5 dkg sümegi sonkaszelet felcsíkozva
- 1 csipet szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük 15 percig.
Amíg fő a borsó, a felcsíkozott sonkát rakjuk bele egy serpenyőbe, egy kevés margarinnal pirítsuk meg. A levest turmixoljuk össze, 2 dl főzőtejszínt öntsünk bele. Ezzel egyet forraljunk még rajta. Sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk bele szerecsendiót, majd tálalhatjuk.
Betétnek reszelt sajtot és sonkacsíkot teszünk a levesbe.

