Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 liter leves alaplé
- 30 dkg zöldborsó
- 1 fej főzőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- néhány friss petrezselyemlevél
- 2 marék levestészta
- kevés olíva olaj
Elkészítése:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott főzőhagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, majd rátesszük a borsót. Megsózzuk, meghintjük liszttel és összeforgatjuk.
Rövid dinsztelés után felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Levestésztát teszünk bele. Borsot őrlünk rá, ellenőrizzük a sósságát, ha kell utánízesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és felforraljuk.


