Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes zöldborsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 liter leves alaplé
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 fej főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • néhány friss petrezselyemlevél
  • 2 marék levestészta
  • kevés olíva olaj


Elkészítése:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott főzőhagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, majd rátesszük a borsót. Megsózzuk, meghintjük liszttel és összeforgatjuk.

Rövid dinsztelés után felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Levestésztát teszünk bele. Borsot őrlünk rá, ellenőrizzük a sósságát, ha kell utánízesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és felforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejszines-zoldborsoleves/