Elkészítése
Egy lábasban olajat melegítünk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor üvegesre pirultak, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a vékony szeletekre vágott káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és Vegetával ízesítjük. Néhány percig kevergetjük, hogy ne égjen le, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, amit azonnal felöntünk vízzel, hogy a paprika ne keseredjen meg.
Ekkor beletesszük a savanyú káposztát, és tovább főzzük, amíg a káposzta puhulni kezd. Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Ha szeretjük a fűszeresebb ízeket, tehetünk bele még magyaros fűszerkeveréket vagy színes borsot. Amikor a krumpli is majdnem megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és felforraljuk.
A tejfölt és a lisztet simára keverjük, és behabarjuk vele a levest. Addig főzzük, amíg újra felforr, majd 3-4 perc múlva lezárjuk.
Friss kenyérrel tálalva nagyon finom. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
