Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Téli korhelyleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 0,25 kg káposzta (vagy fél fej kisebb káposzta)
  • 0,25 kg savanyú káposzta ( ha nincs az sem baj)
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • só
  • bors
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • magyaros fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1,5 liter víz
  • 4 db krumpli
  • 5 db virsli (legjobb a frankfurti csípős, vagy roppanós virsli, ami nem fől könnyen szét)
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
Téli korhelyleves

Elkészítése

Egy lábasban olajat melegítünk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor üvegesre pirultak, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a vékony szeletekre vágott káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és Vegetával ízesítjük. Néhány percig kevergetjük, hogy ne égjen le, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, amit azonnal felöntünk vízzel, hogy a paprika ne keseredjen meg.

Ekkor beletesszük a savanyú káposztát, és tovább főzzük, amíg a káposzta puhulni kezd. Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Ha szeretjük a fűszeresebb ízeket, tehetünk bele még magyaros fűszerkeveréket vagy színes borsot. Amikor a krumpli is majdnem megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és felforraljuk.

A tejfölt és a lisztet simára keverjük, és behabarjuk vele a levest. Addig főzzük, amíg újra felforr, majd 3-4 perc múlva lezárjuk.

Friss kenyérrel tálalva nagyon finom. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/teli-korhelyleves/