Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Téli leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes fej vöröshagyma 3 szál újhagyma (zöldjével együtt) 3 sárgarépa 3 halványító zeller 1 nagy csokor petrezselyemzöld 2 gerezd fokhagyma 1 közepes méretű maradék sült csirkemell 2,5 liter alaplé 15 dkg gm száraztészta ízlés szerint só frissen őrölt színes bors kakukkfű Elkészítése: A hagymákat felaprítjuk, és némi zsiradékon megpároljuk, de ne hagyjuk, hogy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma (zöldjével együtt)
  • 3 sárgarépa
  • 3 halványító zeller
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes méretű maradék sült csirkemell
  • 2,5 liter alaplé
  • 15 dkg gm száraztészta
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt színes bors
  • kakukkfű


Elkészítése:

A hagymákat felaprítjuk, és némi zsiradékon megpároljuk, de ne hagyjuk, hogy teljesen összeessen, inkább maradjon kicsit roppanós. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a szeletekre vágott szárzellert, ezzel is átforgatjuk, majd jöhet a felaprított hús, a reszelt fokhagyma és az aprított petrezselyemzöld.

Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és felforrástól számított 20 percig főzzük.

A 20 perc leteltével beletesszük a száraztésztát, megszórjuk kakukkfűvel, és még kb. 10 percet főzzük. (A főzési idő függ a tészta főzési idejétől.)

Petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is