Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepertőgombóc-leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg tepertő
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • só

Elkészítése

A tepertőt ledaráljuk, és összedolgozzuk a felvert tojással, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a búzadarával, sóval, borssal és 15 percig pihentetjük. Közben az ételízesítőből, 1 liter vízzel levest főzünk. Nedves kézzel formált apró gombócokat a forrásba lévő levesbe dobva megfőzzük. Ha a gombócok a leves felszínére jöttek, akkor a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tepertogomboc-leves/