Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Thai csirkegombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 800 ml csirkehúsleves
  • 350 ml kókusztej
  • 2 db kaffir zöldcitromlevél
  • 3 cm gyömbérdarab
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál zöldcitromlé
  • 0,5 teáskanál cukor
  • 1 db pak choi

A gombócokhoz

  • 350 g darált csirkehús
  • 60 g konzerv bambuszrügy
  • 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 piros chili
  • 2 evőkanál korianderzöld
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • só
  • fehér bors

A tálaláshoz

  • karikákra vágott piros chili karikázva
  • korianderzöld
  • csíkozott kaffir zöldcitromlevél

Elkészítése

A gombócokhoz tálba tesszük a darált csirkehúst. A bambuszrügyet, chilit és a korianderzöldet apróra vágjuk, majd a húshoz ajuk.

A gyömbért lereszeljük, majd a halszósszal és a kukoricaliszttel a tálba tesszük. Tengeri sóval és frissen őrölt fehérborssal fűszerezzük. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kis gombócokat formálunk, majd félretesszük.

A csirkehúslevest és a kókusztejet összekeverjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldcitrom leveleket és a karikákra vágott gyömbért.

A gyöngyöző leveshez adjuk a gombócokat és körülbelül 5 percig főzzük. A levest közben halszósszal, cukorral és zöldcitromlével ízesítjük. A pak choit darabokra vágjuk, majd a levesbe tesszük és még 2-3 percig főzzük a levest.

A tálaláskor a levest tányérokba merjük, karikákra vágott chilivel, korianderzölddel és csíkozott zöldcitromlevéllel megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/thai-csirkegomboc-leves/