Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma apróra vágva
- 1 kisebb darabka gyömbér reszelve
- 1 kisebb darab friss chili aprítva
- 1 szál sárgarépa felkarikázva
- 10 dkg shiitake vagy csiperkegomba szeletelve
- 8 dl csirkealaplé
- 2 evőkanál halszósz és szójaszósz
- 1 lime vagy citrom leve
- só
- frissen őrölt bors
- friss korianderzöld
- 3 dl kókusztej
Elkészítése:
A kókuszzsíron megfuttatjuk az újhagymát, a fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet.
Tovább pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és ekkor adjuk hozzá a friss gombát és a zöldséget, ízesítjük a citromfűvel, a chilivel, a halszósszal, a szójaszósszal, a lime levével, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az alaplevet, készre főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak, ekkor szórjuk bele a finomra vágott koriandert.