Elkészítése
Hozzávalók:
- 0.5 közepes szárzeller
- 2 közepes sárgarépa
- 30 dkg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 20 dkg tigrisrák (előfőzött kb 15 db)
- 1 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 1 dl fehérbor
- 1 tk citromlé
- 1 csapott ek finomliszt
- 1 ek szójaszósz
- 1 dl napraforgó olaj
- 1.5 l víz
Elkészítése:
A rákokat megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, és a hagymát megpároljuk, a fokhagymát is belevágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A szárzeller felét felaprítjuk, a sárgarépát felkockázzuk és a burgonyát is.
A hagymára dobjuk a zöldségeket is és jól elkeverjük, majd lisztet teszünk bele, kicsit pirítjuk a zöldségekkel együtt, és felöntjük vízzel. Amikor felforr, beledobjuk a leveskockát és az aprított petrezselymet.
Amikor már majdnem kész a leves, akkor tesszük bele a rákokat és a bort, meg a citromlevet. 1 ek szójaszószt is keverünk hozzá.
5 percet főzzük, és már tálalhatjuk is.


