Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0.5 közepes szárzeller 2 közepes sárgarépa 30 dkg burgonya 1 közepes vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 20 dkg tigrisrák (előfőzött kb 15 db) 1 kávéskanál só bors ízlés szerint 1 gerezd fokhagyma 1 db leveskocka 1 dl fehérbor 1 tk citromlé 1 csapott ek finomliszt 1 ek szójaszósz 1 dl napraforgó olaj 1.5 l víz […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0.5 közepes szárzeller
  • 2 közepes sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg tigrisrák (előfőzött kb 15 db)
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • 1 tk citromlé
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1.5 l víz


Elkészítése:

A rákokat megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, és a hagymát megpároljuk, a fokhagymát is belevágjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A szárzeller felét felaprítjuk, a sárgarépát felkockázzuk és a burgonyát is.

A hagymára dobjuk a zöldségeket is és jól elkeverjük, majd lisztet teszünk bele, kicsit pirítjuk a zöldségekkel együtt, és felöntjük vízzel. Amikor felforr, beledobjuk a leveskockát és az aprított petrezselymet.

Amikor már majdnem kész a leves, akkor tesszük bele a rákokat és a bort, meg a citromlevet. 1 ek szójaszószt is keverünk hozzá.

5 percet főzzük, és már tálalhatjuk is.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is