Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiroli burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • 700 ml tej
  • 3 evőkanál frissen vágott zöldfűszer

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.

A vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy edényben a vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát.

Hozzáadjuk a kockákra feldarabolt burgonyát és néhány percig együtt megpirítjuk. Hozzáöntünk 1 l vizet és megfőzzük benne a burgonyát kb 20 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.

Mikor megfőtt a burgonya, akkor a levest botmixerrel pépesítjük, majd újra felforraljuk és fokozatosan hozzáadjuk a tejet.

Röviddel a felforrás előtt belerakjuk a levesbe a felaprított zöldfűszereket (majoránna, tárkony, babérlevél is került bele nálam) és megszórjuk őrölt szerecsendióval.

Tálalhatjuk pogácsával vagy a levesbe szórt pirított kenyérkockákkal.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tiroli-burgonyaleves/