Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiszai halászlé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 kg hal vegyesen
  • 10-12 fej vöröshagyma
  • 8 kanál pirospaprika
  • 4 db zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 4 kanál zsír
  • cseresznyepaprika ízlés szerint
  • só, őrölt bors


Elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított halak azon részeit amiket az alaplébe szántunk. (a szebb darabokat szeletekre vágjuk, ezek kerülnek a tálaláskor a halászlébe) A fejek, az uszonyok, és a kisebb halak adják a lé alapját.

A hagymához a halon kívül hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és paprikát is, sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Mikor felforrt addig főzzük, míg a haltörzsekről leválik az összes hús. (kb. 501-60 perc)

Ezután átpasszírozzuk az alaplevet, vigyázva, hogy szálka ne kerüljön bele. Újra tűz fölé tesszük, majd beletesszük a bevagdalt, besózott haldarabokat. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy teljesen ellepje és a forrástól számítva újabb 30 percig főzzük. Ha van halikránk, és haltejünk azzal együtt újabb 5-10 percig főzzük.

[box style=”info”]A tiszai halászlét friss kenyérrel tálaljuk. Tésztát főzni a bajai halászlébe szokás![/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/tiszai-halaszle/