Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos-kolbászos zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg zöldbab megtisztítva és darabolva
  • 25 dkg füstölt kolbász darabolva
  • 4 főtt tojás
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor felaprítva
  • 1 szál zellerzöld
  • 330 g tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

Egy nagyobb lábosban 1,5 l vizet forralunk a vöröshagyma és a fokhagyma 3/4 részével. Amikor lobogva forr, beletesszük a zöldbabot és a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, kisebb lángra vesszük és lefedve hagyjuk főni.

Közben elkészítjük a rántást: az olajat felforrósítjuk, a maradék vöröshagymát átforgatjuk rajta, beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a félretett fokhagymát és a pirospaprikát, felengedjük előbb kevés hideg vízzel, majd a tejföllel is összekavarjuk és félretesszük.

Ha a bab nagyjából megpuhult, kivesszük a zellerszárat, beletesszük a kolbászkarikákat, a kaprot és a kevés meleg levessel felengedett rántást. Legalább 10-15 percig hagyjuk még lefedve enyhén rotyogni.

Ha túl sűrű lenne a leves, tehetünk bele még egy kis vizet. Mielőtt elzárjuk alatta a gázt, a cikkekre vágott tojást is belekeverjük óvatosan.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tojasos-kolbaszos-zoldbableves/