Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • víz
  • 4 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál ecet (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
Tojás leves kép

Elkészítése

Az olajon a lisztet aranysárgára pirítom az őrölt köménnyel, majd hozzáadom a pirospaprikát. Felöntöm egy pohár hideg vízzel, hozzáteszem a babérlevelet és a vöröshagymát (amit a főzés végén kidobok a levesből), és megsózom. Jól összeforralom, majd felöntöm 1,5 liter vízzel.

Amikor felforrt, 2 db tojást felverek, és ezt a lobogó levesbe eresztem, majd elkeverem. A másik 2 db tojást egészben engedem a levesbe, és nem keverem. 3-4 perc alatt megfőnek. A végén ecettel ízesítem (citromlével is ízesíthetjük ecet helyett).

https://receptneked.wps.hu/levesek/tojasos-leves-2/