Elkészítése
A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd hozzáöntjük a közben megmelegített tejet. Folyamatosan kevergetve, kis lángon 10 percig főzzük. Közben hozzáadjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű a keverék, hozzáadjuk a felengedett sóskapürét, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy bő egy liter legyen. Az egészet felkeverjük, majd ismét felforraljuk.
A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, ügyelve arra, hogy a sárgájuk ne sérüljön. Amikor a leves forr, óvatosan belecsúsztatjuk a tojásokat, és öt percig nem keverjük meg, hogy a tojások megkocsonyásodjanak. Ezután óvatosan megkeverjük a levest, és ízlés szerint cukorral édesítjük. A leves akkor kész, amikor a tojások láthatóan megszilárdultak.
Levesbetét tipp:
Szárazon megpirított zsemlekockákkal tálalhatjuk a levest; a forró leves tetejére szórva különleges ízt és állagot ad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
