Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Tojásos Sóskaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd hozzáöntjük a közben megmelegített tejet. Folyamatosan kevergetve, kis lángon 10 percig főzzük. Közben hozzáadjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű a keverék, hozzáadjuk a felengedett sóskapürét, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy bő egy liter legyen. Az egészet felkeverjük, majd ismét felforraljuk. A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Oliverke
Beküldte: 2013.01.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd hozzáöntjük a közben megmelegített tejet. Folyamatosan kevergetve, kis lángon 10 percig főzzük. Közben hozzáadjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű a keverék, hozzáadjuk a felengedett sóskapürét, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy bő egy liter legyen. Az egészet felkeverjük, majd ismét felforraljuk.

A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, ügyelve arra, hogy a sárgájuk ne sérüljön. Amikor a leves forr, óvatosan belecsúsztatjuk a tojásokat, és öt percig nem keverjük meg, hogy a tojások megkocsonyásodjanak. Ezután óvatosan megkeverjük a levest, és ízlés szerint cukorral édesítjük. A leves akkor kész, amikor a tojások láthatóan megszilárdultak.

Levesbetét tipp:

Szárazon megpirított zsemlekockákkal tálalhatjuk a levest; a forró leves tetejére szórva különleges ízt és állagot ad.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Oliverke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is