Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos Sóskaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál ízesítő
  • 25 dkg sóska (sóskalevél püré)

Elkészítése

A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd hozzáöntjük a közben megmelegített tejet. Folyamatosan kevergetve, kis lángon 10 percig főzzük. Közben hozzáadjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű a keverék, hozzáadjuk a felengedett sóskapürét, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy bő egy liter legyen. Az egészet felkeverjük, majd ismét felforraljuk.

A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, ügyelve arra, hogy a sárgájuk ne sérüljön. Amikor a leves forr, óvatosan belecsúsztatjuk a tojásokat, és öt percig nem keverjük meg, hogy a tojások megkocsonyásodjanak. Ezután óvatosan megkeverjük a levest, és ízlés szerint cukorral édesítjük. A leves akkor kész, amikor a tojások láthatóan megszilárdultak.

Levesbetét tipp:

Szárazon megpirított zsemlekockákkal tálalhatjuk a levest; a forró leves tetejére szórva különleges ízt és állagot ad.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tojasos-soskaleves/