Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tönkölybúza leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg tönkölybúza
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db zellerszár
  • pár szem koktélparadicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • aprított petrezselyemzöld
  • só
  • bors

Elkészítése

A tönkölybúzát jól átmossuk és 2-3 órán át hideg vízben áztatjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.

Leszűrjük, a főzővizét pedig felfogjuk és félretesszük.

A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük a búza főzővizével, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és a zöldséget roppanósra főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.

Végül hozzáadjuk a búzát, a félbevágott paradicsomot, a petrezselymet és alacsony lángon még kb 10 percig főzzük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tonkolybuza-leves/