Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg kötözött sonka
- 50 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 1 ek ecetes torma
- 2 csapott ek liszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 4 ek napraforgó olaj
- 1.5 l víz
Elkészítése:
Sonkát megfőzzük, ha megpuhult felkockázzuk.
Egy fazékba olajba tesszük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát, és pár percig együtt pároljuk.
Liszttel és fűszerpaprikával megszórjuk, felöntjük a sonka főzőlevével. Beletesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, megmosott savanyú káposztát és a sonkát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tejfölt kikeverjük a tormával, liszttel és pár evőkanál levessel, és besűrűsítjük vele a levest.
