Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db burgonya
  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag kapor
  • só
  • bors
  • 2-3 evőkanál ecet

Elkészítése

A tejet némi vízzel feltesszük főni, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymákat és a szintén apróra vágott kaprot. Amikor már majdnem forr, hozzáadjuk a babot. Közben megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk a burgonyát (ne legyen több, mint a bab). A félig puha babhoz hozzáadjuk a burgonyát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a levest. Ha a hozzávalók megpuhultak, ecettel savanyítjuk. Mivel semmi zsiradékot nem tartalmaz, langyosan vagy hidegen tálalom. Ez egy kiválóan hűsítő nyári étel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/toth-bableves/