Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Tyúkhúsleves házi tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A leveshez: kb 1,8 kg-os tyúk 4 nagy sárgarépa 2 fehérrépa 1 zeller 3 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 zöldpaprika (kisebb) 15 szem bors 3 l víz (szükség szerint) A tésztához: 1 tojás liszt (kb 10 dkg) só Elkészítése: A tyúkot feldaraboljuk és a hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KisKrisztike
Beküldte: 2017.11.08.

Elkészítése

Hozzávalók:
A leveshez:

  • kb 1,8 kg-os tyúk
  • 4 nagy sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika (kisebb)
  • 15 szem bors
  • 3 l víz (szükség szerint)

A tésztához:

  • 1 tojás
  • liszt (kb 10 dkg)


Elkészítése:

A tyúkot feldaraboljuk és a hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk.

A zöldséget megpucoljuk és hasábra vágjuk.

Ha már nincs több habja beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát és a szemes borsot . Ízlés szerint sózzuk.

Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ (kb 3-4 óra).

Ha minden megpuhult, a levest leszűrjük.

A tésztához osszegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval. Keményebb állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kifőzzük a szokásos módon, majd a levessel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
KisKrisztike
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is