Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tyúkhúsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész tyúk
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 kisebb karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 8-10 szem egész bors
  • só
  • ételízesítő
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet sáfrányos szeklice

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát megmossuk, de a héját rajta hagyjuk, majd a tyúkot is alaposan megmossuk. A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, és amikor felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát teatojásba vagy fűszerzacskóba tesszük, és így helyezzük a levesbe.

A levest kis lángon kb. 1 órán át főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Tovább főzzük, amíg a tyúk teljesen megpuhul. Amikor kész, a levest fél órán át pihentetjük, majd óvatosan átszűrjük. A zöldségeket és a tyúkot ízlés szerint daraboljuk fel.

Betétnek külön kifőzünk lúdgége tésztát vagy cérnametéltet, és tálaláskor adjuk a leveshez.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tyukhusleves-2/