Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5-kg-os szép hízott tyúk
- leveszöldség
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 gerezd kelkáposzta
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 10-15 szem bors
- só
- csiperke gomba
- spárga vagy karfiol
- 200 g zöldborsó
- 50 g cérnametélt
- néhány szál petrezselyem
Elkészítése:
A tyúkot egy nagy fazékba tesszük, annyi hideg vizet teszünk rá, hogy ellepje, és fedő nélkül felforraljuk.
Beletesszük a megtisztított zöldségeket és a fent leírt hozzávalókat, és még kb. 1 óra hosszát takarék lángon főzzük. Mikor elkészült, kivesszük a tyúkot, leszűrjük a levest, és a levesbetétet tányérokba szétszortírozzuk.
Befőzzük a levestésztát, feldaraboljuk a tyúkot, és tálaljuk. A petrezselymet finomra vágjuk, és a levesek tetejére hintjük.
[box style=”info”]Érdemes végig takarék lángon főzni, hogy szép tiszta maradjon a levesünk.[/box]

