Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tyúkhúsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5-kg-os szép hízott tyúk
  • leveszöldség
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 gerezd kelkáposzta
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 10-15 szem bors
  • só
  • csiperke gomba
  • spárga vagy karfiol
  • 200 g zöldborsó
  • 50 g cérnametélt
  • néhány szál petrezselyem


Elkészítése:

A tyúkot egy nagy fazékba tesszük, annyi hideg vizet teszünk rá, hogy ellepje, és fedő nélkül felforraljuk.

Beletesszük a megtisztított zöldségeket és a fent leírt hozzávalókat, és még kb. 1 óra hosszát takarék lángon főzzük. Mikor elkészült, kivesszük a tyúkot, leszűrjük a levest, és a levesbetétet tányérokba szétszortírozzuk.

Befőzzük a levestésztát, feldaraboljuk a tyúkot, és tálaljuk. A petrezselymet finomra vágjuk, és a levesek tetejére hintjük.

[box style=”info”]Érdemes végig takarék lángon főzni, hogy szép tiszta maradjon a levesünk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/tyukhusleves-4/